Logo Liber Personeel

Blog:
Wet- en regelgeving voor flexibele krachten: een ingewikkelde zaak

Wet- en regelgeving voor flexibele krachten: een ingewikkelde zaak

Van pensioen tot loonbelasting en van cao’s tot de Wet Arbeidsmarkt in Balans. Huur jij als werkgever flexibele krachten in voor je bedrijf? Dan krijg je te maken met veel wet- en regelgeving, die ook nog eens continu verandert. Hoe zorg je ervoor dat je dit als werkgever goed geregeld hebt?

De arbeidstijdenwet, pensioenopbouw, de verschillende cao’s. Op het gebied van arbeid en werkgeverschap is de wet- en regelgeving een van de meest ingewikkelde en tijdrovende zaken. Hoe regel je dat jouw bedrijf voldoet aan de laatste wet- en regelgeving? Chris Epskamp van Liber Personeel is gespecialiseerd in dit gebied en vertelt meer hierover.

Waarom zou je het verlonen uitbesteden?

“Als werkgever krijg je te maken met verschillende cao’s. Een belangrijk onderdeel dat continu in beweging is. Die cao’s kennen wij op ons duimpje. Veel werkgevers besteden het verlonen van (tijdelijke) werknemers daarom uit. Want als je een bedrijf runt, komt er al genoeg op je af. Van pensioenen, de loonbelasting en bijvoorbeeld de nieuwe Wet Arbeidsmarkt in Balans. Als je de verloning van jouw medewerkers aan ons overlaat, weet je zeker dat dit goed geregeld is.”

Voor wie is het uitbesteden van de verloning een slim?

“Van de zzp’er die zijn eerste werknemer aanneemt tot een mkb dat op korte termijn veel mensen nodig heeft. Eigenlijk voor iedereen is de verloning uitbesteden een slimme zet. Als ondernemer wil je natuurlijk je focussen op je bedrijf en zo min mogelijk kwijt tijd zijn aan regels en ingewikkeld beleid. Daarom helpen wij, zodat ondernemers kunnen ondernemen zonder risico.”

Hoe weet je dat het bij Liber Personeel voor elkaar is? 

“Liber Personeel is altijd up-to-date en weet alles van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetten en regels. Twee keer per jaar worden ons bedrijf gekeurd en van alle kanten getoetst. We volgen trainingen en doordat wij aangesloten zijn bij de Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen (NBBU) zijn we altijd meteen op de hoogte van wat er speelt.”


Benieuwd wat Liber Personeel voor jou kan betekenen?