Logo Liber Personeel

Blog:
Veiligheid en werken in het vastgoedonderhoud.

Veiligheid en werken in het vastgoedonderhoud.

Veiligheid is voor ons bij Liber Personeel een belangrijk aspect bij het werken in het vastgoedonderhoud. Het is niet alleen belangrijk om de werknemers te beschermen, zodat zij weer gezond thuiskomen. In deze blog zullen we een aantal belangrijke aspecten van veiligheid en werken in het vastgoedonderhoud bespreken.

Risicobeoordeling

Het is belangrijk om voorafgaand aan het werk een grondige risicobeoordeling uit te voeren. Dit betekent dat er gekeken moet worden naar de potentiële risico’s die zich kunnen voordoen tijdens het werk. Dit kan variëren van valgevaar bij het werken op hoogte tot risico’s van ondeugdelijk gereedschap. Door het uitvoeren van een risicobeoordeling kunnen deze risico’s worden geïdentificeerd en kunnen er maatregelen worden genomen om ze te verminderen of te elimineren.

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen is van cruciaal belang bij het werken in het vastgoedonderhoud. Dit kan variëren van veiligheidshelmen en veiligheidsschoenen tot ademhalingstoestellen en beschermende kleding. Het is belangrijk dat werknemers de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken voor de taak die ze uitvoeren en dat deze beschermingsmiddelen regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden. Bij Liber Personeel doen we dat altijd in nauw overleg met de klant.

Training en opleiding

Het is belangrijk dat werknemers de juiste training en opleiding hebben ontvangen voordat ze aan het werk gaan in het vastgoedonderhoud. Dit omvat niet alleen specifieke training voor het gebruik van bepaalde apparatuur en materialen, maar ook training op het gebied van veiligheid en gezondheid op het werk, VCA. Werknemers moeten zich bewust zijn van de risico’s die verbonden zijn aan het werk en moeten weten hoe ze deze risico’s kunnen vermijden of verminderen. Liber Personeel faciliteert de juiste opleiding en training voor de medewerkers. Zo kun je bijvoorbeeld een training volgen over schilderen en verschillende verfsystemen. Zo ben je goed voorbereid als je gaat solliciteren op een vacature voor schilders.

Communicatie

Communicatie is een belangrijk aspect van veiligheid en werken in het vastgoedonderhoud. Werknemers moeten op de hoogte worden gehouden van eventuele veranderingen in de werkplek of in de procedures voor veiligheid en gezondheid op het werk. Het is ook belangrijk dat werknemers worden aangemoedigd om eventuele problemen of zorgen over veiligheid te melden, zodat deze snel kunnen worden aangepakt.

Wilt u meer weten over de werkwijze van Liber Personeel? Neem dan contact op met kantoor op 033-20022

Benieuwd wat Liber Personeel voor jou kan betekenen?