Logo Liber Personeel

Blog:
Van nieuwbouw naar vastgoedonderhoud: Hans Noordijk (64) over zijn carrièreswitch

Hans Noordijk VIOS

Van nieuwbouw naar vastgoedonderhoud: Hans Noordijk (64) over zijn carrièreswitch

Als hij komt aanrijden in zijn bus bij een project, is hij een niet te missen verschijning met zijn 2 meter 6. Hans Noordijk is 64 jaar en werkt via Liber Personeel bij VIOS Bouw Utrecht. Na een lange loopbaan in de nieuwbouw is hij overgestapt naar vastgoedonderhoud. “Geen dag ga ik met tegenzin naar mijn werk.”

Waarom heb je de overstap gemaakt?

“Een paar jaar terug kampte ik met lichamelijke mankementen, waardoor ik het kalmer aan moest doen. Je bent toch in de zestig en hebt jarenlang gewerkt in de bouw. Fysiek wordt het werk dan wel lastiger. Via Liber Personeel kwam deze baan op mijn pad. Vastgoedonderhoud is minder intensief en daardoor minder belastend voor mijn lichaam. Daarbij komt dat iedere dag anders is en dat ik dagelijks uitgedaagd word om mijn vakmanschap te laten zien. Dat maakt mijn werk interessant.”

Hoe kwam je bij vastgoedonderhoud?

“De aannemer waarvoor ik werkte, ging failliet en ik verloor mijn baan. Ik ging eerst aan de slag voor uitzendbureaus, maar nadat ik in de ziektewet was beland, blijk je toch een risico. Ze konden me niet verder helpen aan werk, terwijl ik zelf juist graag aan de slag ging. André en Chris waren inmiddels Liber Personeel begonnen en wilden mij de kans geven. Vastgoedonderhoud blijkt de perfecte oplossing. Het is fysiek minder zwaar en tegelijk kan ik mijn kennis en ervaring vanuit de bouw goed inzetten.”

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Van sloten vervangen en nieuwe stijlen in een kozijn plaatsen tot houtrot repareren. Geen dag is hetzelfde in het vastgoedonderhoud. ’s Morgens weet ik niet wat de dag gaat brengen. Zo heb ik bijvoorbeeld tussendoor een spoedje. Iemand heeft de deur dichtgegooid en kan er niet meer in. Ik help om de deur los te maken.”

Wat vind je leuk aan je werk?

“Het is een afwisselende en veelomvattende baan. Van alles komt er op je pad. Dat je zelf oplossingen zoekt, alles regelt en inkoopt, houdt het werk voor mij uitdagend. Leuk is dat je altijd met mensen te maken hebt, doordat de panden bewoond zijn. Even een praatje maken en iemand verder helpen; dat is toch mooi? In de nieuwbouw heb je wel collega’s, maar loop je toch vaak alleen te armoeien. Iedereen is met zijn eigen klus bezig.”

Hoe zie je de toekomst tegemoet?

“Nog 2,5 jaar lekker aan de bak in het vastgoedonderhoud en dan is het een keer tijd om te stoppen en van mijn pensioen te gaan genieten. Een mooie afsluiting van 50 jaar werken in de bouw. Het is mij verzekerd dat ik dit werk tot aan mijn pensioen kan doen. Hoe fijn is dat? Dat waardeer ik enorm van Liber Personeel. Het team van Liber Personeel doet echt meer moeite voor je om werk voor je te vinden en te behouden. Je bent hier geen nummer. Bij een ander sta je snel op straat als er stront aan de knikker is. Zij zijn menselijk en dat is heel veel waard.”

Benieuwd wat Liber Personeel voor jou kan betekenen?