Logo Liber Personeel

Blog:
Salarisadministratie: waarom is het slim om het uit te besteden?

Salarisadministratie: waarom is het slim om het uit te besteden?

Het opstellen van loonstroken, het verzorgen van de jaaropgaven en het uitbetalen van het salaris. De salarisadministratie is belangrijk, maar geen favoriete klus voor veel werkgevers. Ondernemers zijn deze administratieve en tijdrovende rompslomp meestal liever kwijt dan rijk. Ervaar jij dit net zo? Wanneer doe je er goed aan om de salarisadministratie uit te besteden?

Jouw medewerkers vormen samen met jou als werkgever het hart van een goedlopend bedrijf. De salarisadministratie moet dan ook goed op orde zijn. Omdat veel bedrijven werken met tijdelijke en flexibele werknemers, is dit laten uitbesteden een slimme zet. Chris Epskamp van Liber Personeel vertelt waarom.

De salarisadministratie uitbesteden: hoe werkt het?

“Na zijn eerste werkweek geeft de nieuwe medewerker zijn uren via de werkgever door aan ons. Wij zorgen voor de complete verloning en maken de loonadministratie inzichtelijk in ons systeem. Daarbij horen ook vakantiedagen, pensioenopbouw en het uitbetalen van het salaris.”

Blijft er dan nog veel werk over voor de werkgever?

“Nee, er blijft vooral tijd over. De administratieve last ligt bij ons, dus die ben je als werkgever kwijt.”

Wat zijn de voordelen van je salarisadministratie uitbesteden? 

“Je bent niet alleen de administratieve rompslomp kwijt, als werkgever kom je ook nooit voor verrassingen te staan. Wij betalen de medewerkers per week uit en sturen netjes de loonstroken door. In het portaal zie je alle gegevens, zodat je altijd op de hoogte bent. Bovendien krijg je een salarisadministratie op maat, specifiek gemaakt voor jouw bedrijf.”

Wat merkt de werknemer ervan?

“De werknemer kan altijd, wanneer hij maar wil, bij zijn salarisgegevens. Hij ziet in het online portaal zijn loonstroken, kan vrije dagen inplannen en nog veel meer. Overzichtelijk en snel.”


Benieuwd wat Liber Personeel voor jou kan betekenen?