Logo Liber Personeel

Blog:
Focus op flexibel: een uitkomst voor seizoenswerk

Seizoenswerk Liber Personeel

Focus op flexibel: een uitkomst voor seizoenswerk

Wil je groeien met je bedrijf? Neem je voor het eerst personeel aan? Of ben je actief in seizoenswerk? Flexibele contracten zijn dan een uitkomst. Vanaf het voorjaar zit je te springen om mankracht en in november is het weer rustiger. Als je dan even geen personeel nodig hebt, stopt het contract ook meteen.

Wanneer zijn flexibele contracten een uitkomst?

  • Als je voor het eerst personeel aanneemt
  • In onzekere econimische tijden
  • Als je bedrijf hard groeit
  • Bij seizoenswerk

5,5 jaar lang flexibele contracten

De eerste 1,5 jaar mag je via ons zoveel contracten geven als nodig. Een proeftijd van 1,5 jaar noemen we dat. Volgens het reguliere arbeidsrecht mag je als werkgever 3 tijdelijke contracten aanbieden in 3 jaar tijd. Daarna ben je verplicht de werknemer in vaste dienst aan te nemen. Via Liber Personeel mag je maar liefst 5,5 jaar lang flexibele contracten aanbieden. Dit is wettelijk geregeld en vastgelegd in de cao voor uitzendkrachten. Een ideale oplossing als je startende ondernemer bent of seizoenswerk doet, maar ook in onzekere tijden, zoals nu met corona.

Geen risico’s

Wordt een werknemer ziek of gebeurt er wat op de werkvloer? Dan wil je uiteraard dat dit goed geregeld is. Een fijn voordeel is dat de risico’s bij ons liggen en wij jou als werkgever hierin compleet ontzorgen. Wij regelen de loondoorbetaling, de verzuimbegeleiding en meer.


Benieuwd wat Liber Personeel voor jou kan betekenen?