Jantine Steenhuis: ‘Weer doen waar ik goed in ben: schilders gelukkig maken’

Schilders Helpen daar word ik gelukkig vanAls ‘broekie’ begon Jantine Steenhuis aan haar job om de perfecte match te vinden tussen werkzoekende schilders en de juiste werkgever, en inmiddels kent ze deze branche op haar duimpje. “Mijn werk bestaat uit mensen gelukkig maken. En zeg nou zelf: wie wil dat nou niet?”

Zonder ervaring rolde Jantine in 2011 de uitzendbranche in om als tussenpersoon schilders te koppelen aan werkgevers en andersom. “Ik heb altijd in de horeca gewerkt en wilde gewoon een normale baan, met normale tijden. Toen deze functie op mijn pad kwam, heb ik wel even getwijfeld. Ik bedoel: wat weet ik nou van schilders? En wat vinden zij van mij?”

Mijn werk bestaat uit mensen gelukkig maken. En zeg nou zelf: wie wil dat nou niet?

Dankbaar

Dat ze prima in deze mannenwereld past, bleek al snel. “Als vrouw is dat natuurlijk niet heel vanzelfsprekend, maar echt, ik ben dol op deze mensen en ik krijg vaak te horen dat ze mij een verademing vinden.” Zeven jaar lang heeft ze met veel liefde dit werk gedaan bij Faber Personeelsdiensten. Eind 2018 maakte Jantine de overstap naar Liber Personeel. Een nieuwe stap met een nieuwe functie, in een andere beroepsgroep namelijk: de bouw, voornamelijk timmermannen en metselaars. “Al snel kwam ik erachter dat ik de schilders begon te missen. Dat komt natuurlijk vooral omdat ik jarenlang gewerkt heb met deze beroepsgroep. Het is een type mens die mij beter ligt. Schilders zijn, net als de meeste mensen die met hun handen werken, lekker eerlijk en daar hou ik van. Ik vind een goede klik heel belangrijk en dat heb ik met deze mannen. Ze hebben net als ik het hart op de tong. Het zijn pure mensen. En het mooiste: ze zijn ongelofelijk dankbaar. Als ik een appje kreeg waarin stond: ‘Hey Jantine, bedankt hè!’, dan weet ik waarom ik dit werk deed. Gelukkig kan ik zeggen dat ik na ruim een jaar terug ben. Bij Liber ga ik weer doen waar ik goed in ben: schilders gelukkig maken.”

Schilder werken voor Liber PersoneelFlexibel

Door haar jarenlange ervaring in de schildersbranche weet ze wat werkgevers zoeken en weet ze als geen ander welk bedrijf goed bij een schilder past. “De schilders kennen mij goed en ik hen. Daardoor helpen we werkgevers snel en goed aan een geschikte kandidaat. Stuk voor stuk zijn het goede mensen, dat weten we zeker. Onze mannen zijn flexibel inzetbaar. En in de winter, een periode waar veel schilders tegenaan lopen, bieden we trainingen en cursussen aan, zodat ze in het voorjaar weer volop aan het werk kunnen.”

Perfecte match

Honderden schilders, als het er niet meer zijn, heeft ze al geholpen met het vinden van een nieuwe baan. “Bij Liber doen we er alles aan om de perfecte match te vinden. Er komen veel verschillende mensen over de vloer en dat maakt mijn werk juist zo leuk. We zijn persoonlijk en blijven betrokken. Je komt bij mij op gesprek en ik wil alles over je weten. Je wensen, je achtergrond, je kwaliteiten. Want iedere schilder is anders. Je leert trouwens ook mij goed kennen, want het is belangrijk dat je je hier goed voelt. Kom dan ook gerust langs voor een kopje koffie.”

De eerste stap

Soms kan het heel snel gaan. “Dan komt iemand op vrijdag op gesprek en maandag kan hij al beginnen. Geweldig! En of je nu jong, wat ouder, zpp’er, net begint of al ervaren bent, wij gaan graag met je in gesprek. Over de administratie hoef je niet na te denken, dat regelen wij. Dan hoef jij alleen nog maar je contract te tekenen en kun je doen waar je goed in bent. Zie ons als de eerste stap. Het kan zo maar zijn dat je binnen een paar jaar met een vast contract onze deur uitloopt. Jammer, want dan moeten we je missen, maar daar doen we het natuurlijk wel voor!”

Wil jij ook werken als schilder?

Bel
Route